AZ IGAZI SIKERSZTORI: A FENNTARTHATÓ HIGH-TECH

A fenntarthatóság az elmúlt években nemcsak a magánemberek, de a vállalatok életében is nagy hangsúlyt kapott. Egyre többen aggódnak, hogy a csúcstechnológia exponenciális fejlődése Földünk pusztításával jár. Pedig a természet és a high-tech igenis meg tud élni egymás mellett – és ezt az Infineon napról napra bizonyítja is.

 

Tamás, 30, folyamatmérnök

Hogy megértsük az Infineon missziójának sikere mögött meghúzódó okokat, nem árt tudni pár dolgot magáról a vállalatról: a német hátterű cég a világ tíz legnagyobb félvezetőgyártójának egyike, amely hazánkban is több mint ezer munkavállalót foglalkoztat. Világszerte több tízezer emberrel karöltve munkálkodnak egy fenntarthatóbb jövő építésén. De mégis hogyan?

A válasz egyszerű: a fenntartható fejlődés nemcsak a gyártási folyamatokra vonatkozik, hanem a vállalat gyártósoráról legördülő termékek, alkatrészek és eszközök felhasználási módjára is. A félvezetők nélkül pedig a csúcstechnológia sem lehetne fenntartható. Hiszen ezek a parányi alkatrészek ott vannak az élet minden területén, kiszolgálják a mindennapjainkat, és segítik a zöldtechnológia elterjedését és működését.

Szandra, 27, HR-specialista

Ezeket a mikrochipeket lakásunk minden szegletében megtaláljuk, hiszen ott vannak a kávéfőzőben, a légkondiban és a tévében, a mobilunkban és a laptopunkban. De ezek az apróságok vezérlik a villamosokat, trolikat és vonatokat, csakúgy mint az elektromos rollereket és bringákat. Az e-autókban pedig nem kevesebb mint 75 különböző Infineon-termék található, a nap- és szélerőművek sem működhetnének nélkülük. És a NASA marsjárója sem, hiszen ebben is az Infineon sugárzásbiztos mikrochipjei rejtőznek.

De mit ér a félvezetők haszna a világ gyorsabbá, zöldebbé és biztonságosabbá tételében, ha közben a gyártásuk környezetszennyező? Az Infineonnak erre is van válasza: elkötelezetten küzdenek a karbonsemlegesség eléréséért, és célul tűzték ki, hogy tíz éven belül el is érik azt. A cég innovatív szemléletű szakemberei ugyanezt a víziót követik: egy olyan jövőről álmodnak, ahol a high-tech és az anyatermészet egymás mellett, egymást segítve élni tud.

A jövő sosem látott tempóban épül, az Infineon pedig aktívan részt vesz benne – nemcsak a korszakalkotó gyártási technológiával, hanem egy olyan munkakörnyezet megteremtésével, ahová a hasonló szemlélettel rendelkező szakembereknek öröm bejárni. Mert tudják, hogy az igazi fenntarthatóság a környezettudatos gyártási folyamatokkal kezdődik, de a legyártott termékek és alkatrészek jövőbeli felhasználásával folytatódik. Az Infineon megtalálta tehát a fenntartható növekedés kulcsát, a töretlen bővülés révén pedig folyamatosan elérhetők a nyitott pozíciók is, hiszen a cég a legjobbakat keresi. Olyanokat, akiket hasonló víziók vezérelnek. Mert a közös elképzeléseknek köszönhetően mindennap egy kicsivel közelebb kerülünk egy könnyebb, biztonságosabb és zöldebb jövőhöz. És ez önmagában egy sikersztori.

Bővebb információ: infineon.com/careers