&Aacutellati libidó

Miért olyan élvezetes a szex? Hiszen fárasztó, piszkos, és még halállal is végződhet. Nélküle azonban a Földön csaknem az összes faj kipusztulna. A szex azonban nem csak úgy magától történik. Az állatok szenvedélyét más és más korbácsolja. Egyeseknél csupán az a vágy, hogy genetikai vonaluk folytatódjék. Mások az élvezetet keresik. A fizikai jutalmat, vagyis az orgazmust…Bármi is az oka a libidónak, a kielégülésnek sokféle a formája. Egyesek a saját nemükhöz vonzódnak. Mások
csapatba verődnek, hogy megkapják, amit akarnak, de akadnak, akik egyedül keresik a gyönyört. A tomboló vágy hatására némely állatok szexőrült zsarnokokká válnak s szinte véget nem érően követelik a kielégülést…A libidó a hormonokkal kezdődik, a nőstényeknél az ösztrogénnel. Amikor a nőstény tüzel, az többnyire azt jelenti, hogy fogamzóképes. Ez gyakran látszik is – a jelek néha finomak, máskor szembetínőek. Hasonló a helyzet a hímekkel is. Amikor a hormonok feltörnek, eljön az a pillanat, amikor a szex megszállottsággá válik. Ennek oka a tesztoszteron, a legaktívabb hormon, amely fokozza a hímvessző, a herezacskó és a hímivarsejtek fejlődését. E vegyület, amely az értelmet is átalakítja, drámaian befolyásolja, hogy az állatok miként kezelik az ellenkező nem tagjait.

A hiéna tesztoszteron brutalitása
A tesztoszteron azonban távolról sem a hímek kiváltsága, hatása mindkét nemnél kimutatható. A legtöbb emlős születésekor meglehetősen védtelen, de akadnak kivételek, akik úgy kezdik az életet, ahogy folytatni is gondolják: vicsorognak és harapnak. A nőstény foltos hiénák általában ikreknek adnak életet, és kölykeik nem vesztegetik az idejüket, egyenesen egymás torkának esnek. Az a kölyök, amely domináns szerephez jut, több tejet kap az anyjától, és esélye lehet arra, hogy a testvérénél nagyobbra és erősebbre nőjön. A tesztoszteron folyamatosan magas szintje azonban nem csupán brutálisabb utódokat eredményez, látványos mellékhatása is lehet. A nőstény foltos hiénák csiklója úgy néz ki, akár egy hímvessző. Még az ellés is ezen keresztül történik, bár a szülőcsatorna így annyira keskeny, hogy az anya és a kicsik halálozási aránya igen magas. Egyesek szerint a hiénáknál azért alakult ez így, mert a hím nemi hormonok magasabb szintjével ellátott nőstények agresszívebbek voltak, és így táplálkozáskor nagyobb sikerrel jártak. Az evés véres tevékenység. Bár a hím és a nőstény hiénák hormonjai hasonlóak, az ennivalón nem osztoznak, azért meg kell küzdeni.

A tesztoszteron hirtelen rohamai hasonló drámai hatást válthatnak ki. Ha a hím stucc tesztoszteronszintje emelkedni kezd, feje és combja élénkvörös lesz, nyaka pedig felfúvódik, akár egy léghólyag. Hangja betölti a teret – és ez még csak a bemelegítés. Térdre esik, jobbra-balra ringatózik, és a fejével a hátát veri. Miközben karmaival egyszerí fészekmélyedést váj a talajba, köréje gyílnek a tojók. Amikor a tojó lekuporodik, a hím lecsap rá. Bal lábát a talajra helyezi, a jobbat pedig a tojó hátára, és rámászik. A tojónak a párzásban több öröme telik, mint sok más madárnak, a legtöbb hím madártól eltérően a struccoknak van hímvesszőjük, amely akár húsz centiméter hosszú is lehet. A hím láthatóan mindent megtesz azért, hogy a tojó érezze a jelenlétét. A tojó nyögdécsel, és csapkod a fejével a hatvan másodpercnyi forró szex során. Ha végeztek, a tojó letelepszik, hogy lerakja a tojásait. A hímnek más tervei vannak. Minél magasabbra hág a tesztoszteronszintje, annál vörösebb lesz, és annál agresszívebben harcol azért, hogy háremet gyíjtsön maga köré. A tojó továbbáll, de a vörös nyakú hím nem csupán egyetlen madárral akar párzani. Magas hormonszintje azt jelenti, hogy hajlandó és képes is párosodni akár öt tojóval is. Ha sikerül utolérnie őket…
 
A palackorrú delfin kormányrúdja…
A fehérkezí gibbonok hangját a természet egyik legszebb muzsikájának tartják. A gibbonok egész életre választanak párt maguknak. Az ének megerősíti a családi kötelékeket és kijelöli a territóriumot. &Aacutem nem minden ilyen harmonikus – nem a tinédzserek az egyedüliek, akiknek zenei ízlése megváltozik a pubertás beköszöntekor, a fiatal gibbon is a határokat feszegeti e korban. &Oumltévesen tombolnak a hormonjai, újfajta módon dalol, és alaposan feltekeri a hangerőt. Mint sok más esetben, az apa itt is gyílöli az új dallamokat, és ezt fiának tudtára is adja. Apa és fia rikoltozó zenei csatába kezdenek, és mint a legtöbb opera, ez is csöpög a viszonzatlan szextől. A fiú saját területet akar, és a génjei elterjesztését kívánja. Az apát a fiú szexualitása fenyegeti, ha a fiú marad, az többet jelent a családi viszálynál, beltenyésztettséghez is vezethet. A harc hosszú, hangos, és többnyire a fiú veszít. Az apa pihenteti a hangját, a fiú pedig az erdő más részére menekül, itt új ágat indít a családfán, de egyelőre egyedül van, és csordultig telve tesztoszteronnal. Egyelőre alighanem csak a saját kezére lesz utalva.

A delfineknek kicsit nehezebb a dolguk. Bár amikor ki akarják elégíteni kíváncsiságukat, a fiatal hímek új örömökhöz is juthatnak. A palackorrú delfinek tíz éves korukban ivarérettek, de apává csak tizenöt éves koruk után lesznek. Ilyen sok időt viszont nem akarnak kielégítetlenül és feszültséggel telve tölteni. Kényelmes megoldást keresnek, az úszóiknak más hasznát is veszik… A hím palackorrú delfinek gyakran más hímekkel társulnak, gyakori náluk a homoszexuális tevékenység. Ráadásul a szexet nem csupán a saját fajtársaiknak tartogatják. Az óceánban úszkáló palackorrú delfint merev hímvesszője kormányrúdként vezeti a kisebb pettyes delfinek csapatához, hozzádörzsöli magát minden lehetséges partnerhez, és néha ki is elégül… És nem csak delfinekre támad kedve. Palackorrú delfineket láttak már szexuálisan közeledni angolnákhoz, teknősökhöz, cápákhoz, sőt még emberekhez is. Ennek ellenére azonban a saját hím fajtársaik iránt érdeklődnek a leghevesebben. Nemi vágyuk később a nőstények felé irányítja őket, ám a homoszexuális kötődések örökre megmaradnak. Ezek annyira erősek, hogy ha az egyik hím elpusztul, partnere messzi vizekre is elmegy új barátot keresni. Az ilyen kapcsolatok lehetővé teszik, hogy a hormonok vezérelte hímek a nőstények hiányában is levezethessék szexuális vágyaikat. Ugyanakkor a szexuális tapasztalat megszerzésére is alkalmasak.

Vannak azonban mohó szüzek, akik kénytelenek várakozni. &Iacuteme egy példa. Három gepárd testvért elhagyott az anyjuk, de együtt maradtak, a hím gepárdoknak jobb az életük, ha csoportosan járnak. &Iacutegy könnyebb a vadászat, a terület védelme, és a jó fizikai erőnlét biztosítása. A nőstény gepárdok általában magányosan járnak, az egyedüllét azonban nem mindig jelent nyugalmat. A hímek a szimatukkal érzik ugyan, hogy a nőstény még nem tüzel – de készséggel várakoznak. A patthelyzet sokáig is eltarthat. A szökés lehetetlennek tínik, hacsak a fivérek meg nem pillantanak egy másfajta zsákmányt a látóhatáron. A váratlan préda a nőstény megmentője. De a remény rövid életí. A legtöbb fiatal férfi figyelmét könnyí elterelni – ez alól a gepárdok sem kivételek. Az éhség sürgetőbb kényszer, mint a szex, a könnyí falatozás után azonban a libidó megint utat tör magának. A csapat figyelme a nőstény felé fordul, pontosabban arra a helyre, ahol a nőstény ürített a fíben. Amikor a nőstény gepárdok tüzelnek, ürülékükkel és vizeletükkel ösztrogént választanak ki. Hamarosan változás érezhető a levegőben… A nőstény visszatér és tüzel. A három muskétás közül kettő nem sok jót remélhet, egyikük dominánsabb, és ez a helyzet számára előnyökkel jár. Mindig a nőstény választ, és csak a csúcson álló hímnek engedi meg, hogy párosodjon vele. A többi testvérnek tovább kell kutatnia szex után.

A tesztoszteron csak egy a libidót irányító tényezők közül. Az orgazmus szintén lényeges szerepet játszik. A hímek orgazmusa kulcsfontosságú a szaporodás szempontjából, hiszen ez készteti a hímeket a párzásra. De vajon a nőstények orgazmusa is fontos? Az állatok orgazmusáról nem sokat tudunk, de az embernél a női orgazmus hirtelen légnyomásváltozást okoz a méhben. A méhben a légnyomás normális esetben pozitív, de orgazmus esetén ezzel ellentétes, ami szívóerőt hoz létre. Ez valósággal behúzza a spermát a méhbe, és ezzel növeli a megtermékenyítés esélyét. Akkor tehát lehet, hogy az orgazmus révén a nőstények bizonyos mértékig eldönthetik, hogy ki termékenyítse meg a petesejtjüket?

Páviánok, ha negyvenkétszer…
De van még egy tényező: az élvezet. Az emlősök körében az orgazmus hatására endorfinok szabadulnak fel, amelyek sokféle kellemes érzésért felelősek. Lehet, hogy nem csak az emberek keresik a szexet örömszerzés céljából… Mindegy, hogy az utódnemzés vagy az élvezet hajtja a vágyat. Szex esetén egyes közösségekben külön szabályok lépnek érvénybe, és jaj annak a hímnek, amely a szexuális hierarchia alján áll. A páviánok hordákban élnek. Elméletileg minden hímnek lehetősége van párosodni minden nősténnyel. A szabad szexre azonban még sincs mód, egyes hímek többet vesznek el a rájuk eső résznél. De hiába fiatal, kitartó és elszánt a hím – a szexhez hatalomra van szüksége. A hím páviánok szexuális sikere általában a státuszukon alapul, a státusz pedig az erőtől függ. De az erő mellett meglepő gyengédség is jellemzi a páviánszexet. Egyes hímek baráti viszonyt alakítanak ki a nőstényekkel. Tisztogatják őket és a gyermekeiket, és megosztják velük a táplálékukat. &Aacutem hátsó gondolatok vezérlik őket, az ilyen jóindulatnak az ára több a meghatottságnál… Egyszer megfigyelték, amint egy nőstény pávián három óra alatt negyvenkétszer párzott ugyanazzal a hímmel… 

A gyümölcsevő denevér, ahogy a hormonjainak szintje emelkedik, egyre nagyobbá, hangosabbá válik, és erősebb szagot áraszt a területén. Szexre vágyik, ám a nőstények kicsit többet akarnak egy hangos és erős illatú szeretőnél. Miután a hím kiválasztott egy nőstényt, finoman el kell csábítania – mégpedig lázas orális szexszel. Ha úgy tínik is, hogy a nőstény kevéssé érdeklődik, a hím nem hagyja abba… háromnegyed óra múlva a nőstény elbizonytalanodik. A szex a gyümölcsevő denevéreknél a csavarodómívészek álma. Semmilyen pozitúra sem lehetetlen náluk. A hím fordítva hág a nőstényre, és hátulról vezeti be hímvesszőjét, amin kívül szarutüskék vannak, és negyedakkora, mint a teste. A lábaival kapaszkodik, miközben fogaival tartja a nőstény nyakát, és visszahúzza a szárnyait. És ez még csak a bemelegítés. A szex jóval azelőtt kezdődik, mielőtt a nőstény fogamzóképes lenne, naponta többször párzanak, akár több héten át. Agresszív módon teszik, amit tesznek. Minél közelebb jár a nőstény az ovulációhoz, annál gyakrabban párosodnak, de amint a nőstény vemhes lesz, a hím rögtön továbbáll. A libidója továbbra is tombol, a nőstény számára azonban már csak a leendő utód a fontos. De ellés után újabb szexakrobaták után néz.

A gyümölcsevő denevérek szexuális vágyára kitartás, erőfeszítés és agresszió is jellemző. A libidó azonban néha annyira erőszakos, hogy a nyoma egész életen át megmarad. Két cápa köröz egymás körül a Florida melletti sekély tengerben. Dajkacápák, de a hím modorán lenne mit javítani. Aligha tínik meglepőnek, ha azt halljuk, hogy a cápák nem éppen a leggyengédebb szeretők a természetben. A hím a legtöbb más állat hímjénél jobban el van látva a szexhez szükséges eszközökkel, két szerve is van, amelyekkel a nősténybe juttathatja a hímivarsejteket. A két párzószerv azonban nem jelenti azt, hogy a szex egyszeríbb neki.

Mielőtt a hím bevezetné az egyiket, megfelelő helyzetbe kell gördítenie a nőstényt, és ott kell tartania – a fogaival. Ott harapja meg, ahol tudja, gyakran az úszóiba vagy a háta közepébe akaszkodik. A szex csak pár perc, ám a forradások örökre megmaradnak… A nőstény cápák elviselik ezt a kegyetlenkedést, mivel ugyanannyira hajtja őket a vágy, mint a hímeket. Bizonyos fajok azonban biztonságosabb szexet akarnak, ezért kialakították a maguk védelmét. A kifejlett nőstény kék cápa hátán és oldalán csaknem kétszer olyan vastagra nő a bőr, mint a hímekén. A nemi élet náluk is szilaj, párjuk csavarodik és harap, de a sebek nem olyan mélyek.

Nyércek nyolc órás menete…
A sarki ludak tojói igen barátságtalan életet élnek. Életre szólóan választanak párt, de akik közül választaniuk kell, nos… A hím sarki ludak elég brutálisak: amint a tojó egyedül marad a fészkén, megtámadja az egyik szomszédja, amely csak azt az egyetlen dolgot akarja… Hol van ilyenkor a saját gúnára? Épp a másik szomszédjukat zaklatja… A nőstény sarki lúdnak minden héten el kell szenvednie ezt a megpróbáltatást az egész költési időszak során. Amikor a hím hazatér, felháborodottan látja, hogy egy másik gúnár ugyanazt teszi, amit ő tett az imént, ezért elzavarja. Ez folyik az egész közösségben, a szomszédok egymást gyötrik. Ekkora telepen a libidótól tüzelt portyázó hím könnyen talál tojókat, amelyeket megtámadhat. A kockázat alacsony, a lehetséges jutalom pedig még több kisliba, melyek az ő génjeit viszik tovább…

Az európai nyércnek kifejezetten szüksége van az agresszív szexre. A nyércek az év nagy részében egyedül élnek. Kora tavasszal erős szagú váladékot termelnek az anális mirigyeikben. A szúrós szag azonban nem csupán vonzó, hanem szinte gyújtó hatású. Amikor a nyércek összejönnek, akkor aztán igazán együtt vannak, a szex náluk teljes erőbedobást kíván. A hímeknek nem csupán egészséges libidóra van szükségük, szexbajnokoknak is kell lenniük. A nőstény nyércekre az indukált ovuláció jellemző, vagyis maga a szexuális aktus teszi őket fogamzóképessé. A hímek tehát nekilendülnek – és állják a sarat. Vita tárgya, hogy meddig tart az erekciójuk, de fáradhatatlanul teszik a dolgukat, amíg csak kell, nyolc órás menetek sem ismeretlenek náluk. Ekkora erőfeszítés mellett a nyércek párzási időszaka viszonylag – és talán könyörületes módon – rövid. Két kemény hónap után a hímek visszatérnek magányukba, és pihennek egy keveset. A nőstények azonban csak most kezdik a munka javát.

Nem minden állat bízik abban, hogy a saját illatával teremti meg a megfelelő hangulatot. A folyami kagyló szaga és íze lázba hozza a hím szivárványos öklét. A hal teste látványosan megváltozik, bőre fényes lesz, háta felpúposodik, szeme kivörösödik, és a száján szemölcsök jelennek meg. A kagyló az ő útlevele a szexhez. Féltékenyen védi abban a reményben, hogy magához csábít egy nőstényt. Amikor próbálkozása sikerrel jár, remegő testtel kielégül. A szertartásos udvarlás után az egész kagylót beborítja hímivarsejtjeivel. Hosszú ivarszerve azonban nem neki, hanem a nősténynek van. A tojócső az ikra lerakására szolgál, mélyen behatol vele a kagylóba, és vizeletsugárral együtt bejuttatja az ikrát. A hím közben nem vesztegeti az időt, hanem újra kielégül. A kagyló, miközben oxigéndús vizet szív be, felveszi a hímivarsejteket. Most már tele van ikrával, spermával és vizelettel. Szándéka ellenére keltetőgép lett belőle, azon kevés állatok egyike, amelyek egy másik faj utódait keltik ki. Amikor vége a szexnek, a hím elkergeti a párját, de a nősténynek továbbra is sok a dolga. Ha van elég kagyló a folyóban, újra és újra ikrázik, naponta akár ötször is.

Olykor a libidó csak a megfelelő körülmények között nyilvánul meg. A bordás krokodilok, ha esik az eső, tízbe jönnek. Az időjárás változása beindítja a szexuális életüket.

Ekkor feromonokat kezdenek kiválasztani. A vízbe szivárgó kémiai üzenetek a krokodilok erejét és hajlandóságát hirdetik, s ezek szó szerint szétáradnak. A hím a folyó húsz kilométeres szakaszát őrzi, ez a szaporodási területe. Határait azonban erősen vitatják, nem ő az egyetlen, aki szexre vágyik… A nőstényekért vívott harc igen ádáz. A farok vagy az állkapocs egy darabjának elvesztése az ára annak, hogy a hímnek esélye lehet a párzásra valamelyik csábító nősténnyel. A nőstények a párzási területek között ingáznak, és minden hímet egyformán ingerelnek. &#336k is vágynak a szexre, de csak a legjobbakkal. A felemelt állkapocs és a torok felvillantása jelzi, hogy ez a nőstény felkészült a párzásra. Egyes hímek barátságosan reagálnak, és így az udvarlás gyengéd, nyugodt esemény lehet, más hímek viszont gyors menetet akarnak. Amikor másfél tonnányi izom ráterpeszkedik a fele akkora nőstényre, mindketten elsüllyednek. Csak egyetlen módon juthatnak élvezethez – odalent.

Méhek dala, amely kioltja a vágyat…
Az eső az új-mexikói ásóbéka szexuális életében is fontos szerepet játszik. Csakhogy kevés eső esik – ezek a békák
a Föld egyik legforróbb táján élnek. A hőség elől beássák magukat a földbe, és akár évente tíz hónapot is ott tölthetnek. Az esőcseppek hangjára azonban a békák kiássák magukat, és tevékenykedni kezdenek. Az idő mindennél fontosabb. Amikor a hímek találnak egy pocsolyát, a levegő szexre kiéhezett békák hangjától visszhangzik. A nőstények válaszolnak a könyörgésre, és a párok rögtön nekilátnak a feladatnak. Az eredmény olyan orgia, amely a rómaiaknak is becsületére vált volna. A párosodás szinte robbanásszerí, ebben a néhány hétben a hímek valóságos szexdinamók. Miközben hormonszintjük emelkedik, hatalmas energiával énekelnek és párzanak. A pocsolya csupa libidótól fítött vonaglás, peterakás és ejakuláció. A perzselő napsütés azonban hamarosan megálljt parancsol az eseményeknek, és a békák ismét a föld alá vonulnak. A hátramaradó új nemzedék élete kegyetlenül indul. Mindegyik nőstény nagyjából ezer petét rakott, amelyek két nap múlva kikelnek. Az ebihalak gyorsabban fejlődnek minden más békafajnál, a kisbékák alig két hét múlva elhagyják a vizet. Sok ebihal azonban nem éri meg ezt a kort, a bölcsőde túlzsúfolt, és gyorsan párolog – a hőmérséklet az ötven fokot is elérheti. A vonagló ebihalak tömege könnyí célpontja a helybeli ragadozóknak. A fiatalokat azonban leginkább belülről fenyegeti a veszély.

Kevés az oxigén és a hely, így hatalmas nyomás nehezedik rájuk. Ugyanaz az élet utáni vágy, amely szüleik szexuális maratonját hajtotta, a gyermekeket is a túlélésért vívott kétségbeesett harcra készteti. Kannibálok lesznek, a testvérek egymást falják fel. Ezer pete közül csak kettő jut el odáig, hogy mint béka párosodjon a következő évben. A szerencsés kevesek beássák magukat az iszapba. Ott várják, hogy a zápor ismét lendületbe hozza a libidójukat.A szex után sok állat biztosítani akarja párja erényességét, tehát miután bekapcsolták őket – ki is kapcsolják. A természet egyik legfurcsább semlegesítő eljárása egy rovarnál fordul elő. Évente egyszer a bányászméhek ezrei vadul kaparásznak, hogy kiássák a föld alatt élő szíz nőstényeket. Heves küzdelem folyik azért, hogy ki bukkan rá először a partnerére. A vetélkedés azonban nem ér véget a nőstény kiásásával – a párnak egyedüllétre van szüksége, de még a levegőben is megtámadhatják őket más hímek. Végül találnak egy nyugodt helyet, ahol egymáséi lehetnek. A nőstény számára azonban az igazi tetőpont a szex után következik – egy dal formájában.

A hím az ejakuláció után szorosan megragadja a nőstényt és dalolni kezd neki. Ez azonban nem szelíd ballada, hanem mély, baljóslatú zengés, az érzékiség nélküli élet szerenádja. Kikapcsolja a nőstény nemi vágyát, így más hím nem fog párosodni vele. A dal végével a nőstény szexuális élete is véget ért. Szabadon távozhat, de többé nem hajtja nemi vágy. A hím egyetlen dallal biztosította, hogy a nőstény erkölcsös életet éljen. &Aacutem nem csak a nőstények vágyai oltódhatnak ki… A nagyobb hím édesvízi szájköltőhalak agresszívek és terrorizálják a kisebbeket. A zaklatás miatt áldozataik nem csupán visszavonulnak, hanem agyukban a hipotalamusz sejtjei is összezsugorodnak. Ezek a sejtek olyan hormont termelnek, amelyek a hal agyalapi mirigyére hatnak. Az agyalapi mirigy hormonja serkenti a hímivarsejtek termelődését a herékben, az agyban lévő sejtek visszafejlődése miatt így a herék sem míködnek. A verekedős halak megnyirbálják a vetélytársak szexuális vágyát, és ezzel mentesítik a vizet a megerőltető versenytől.

Nem a halak az egyedüli vágyoltók… Az alkák szintén zaklatják a többi hímet, hogy ezzel biztosítsák a saját szexuális sikerüket. Ezek a zsarnokok azonban még rámenősebbek, párosodnak is az áldozatukkal. Egyesek védekeznek, sokuk elmenekül. A rendszeresen megerőszakolt hímek annyira meg vannak félemlítve, hogy teljesen feladják a párosodási terveiket.

A nőstény vakond akadályt állít a következő hímnek. Saját maga készít erényövet magának. A nőstény vakond a hiénákhoz hasonlóan méltó ellenfele a hímnek, csak úgy pezseg benne a tesztoszteron. &Aacutem a párzás és a peteérés után látszólag ismét szízzé alakul át, hártyát növeszt a hüvelybemenete elé… Ami a szexet illeti, bezárja a boltot.

Ellentétben azzal, amit a legtöbb természetfilmben látunk, sok állat henye életet él. Nem töltik minden idejüket vadászattal, meneküléssel vagy szexszel, sok időt fordítanak a pihenésre is. &Aacutem a semmittevésnek is van értelme. Minek vadászni annak, aki jóllakott? Ha nincs a közelben zsákmány, jobb lefeküdni, ezzel energiát lehet megtakarítani. Ha viszont szaporodásra van szükség, kell valami, ami felrázza a testet. Olyasmi legyen ez, amiért megéri időt és energiát pazarolni, sőt vállalni a veszélyt, különben az állatok nem törődnek vele. A különböző fajok mást és mást várnak el a szextől, de mindegy, hogy milyen állatot mi hoz izgalomba, a legtöbb faj számára
a jutalomnak ugyanaz a célja: tüzelni a libidót és élvezni a rengeteg vad szexet.§

  • Csapdában 
    Más kezdőknek épp a szex abbahagyása ütközik nehézségekbe. Sok hím azonnal kereket akar oldani, miután kielégült, ám az európai farkasnak erre nincs lehetősége. Két fiatal hím harcban dönti el, hogy melyikük a vezér. Kihirdetik a győztest, és a frissen megkoronázott alfa-hím elnyeri a díjat, az alfa-nőstényt. Párosodnak, és a hím végül kielégül, távozni azonban nem tud. A kemény fickó ott marad, ahol van. A legtöbb hímvessző megduzzad a párzás előtt, és ez alól a farkasé sem kivétel, csak éppen kicsit tovább tart, amíg az ejakuláció után elernyed, néha egy óránál tovább is. Hímvesszője nem engedi távozni, a töve annyira duzzadt, hogy nem tudja kihúzni. Ez a kutyafélékre jellemző összeragadás, a leghatékonyabb spermadugó. Addig marad így, amíg a hímivarsejtek dolgozni nem kezdenek…