Kiosk

Az IPM étteremajánlója.

A jelentése kerthelyiség, kerti étkezde. A neve Kiosk Alapozó, merthogy még nincs teljesen kész (ha jól értjük), meg Kiosk Budapest is, amit már inkább értünk, de nem hagyjuk magunkat összezavarni, marad szimplán az, ami: Kiosk a Belvárosban, a Nagyboldogasszony-templom északi oldalán álló Szt. Kinga- és Szt. Hedvig-szobor szomszédságában, az Erzsébet híddal, Gellért-heggyel szemben, Petőfi szobrának közelében, a felújított Március 15. téren. „Budapest nagyvárosi találkozóhelye, ahol minden napszakban más hangulat fogad! Legyen szó akár üzleti ebédről vagy baráti vacsoráról, itt mindig megtalálod, amit keresel” – szól az önjellemzés. A Hültl Dezső tervezte piarista rendház földszinti belső terében a Kiosk néhány részlete még a klasszicista múltat idézi, azonban a feeling sokkal inkább romkávéházas. A teraszon ülünk le. A design itt a legegyszeríbb. Fesztelen, puritán és laza, ahogy a felszolgálás is. A séf Orosz Gábor.
&Aacuteltalában ragaszkodunk az ételek hivatalos, éttermi elnevezéséhez, ebben az esetben sokáig kerestük az interneten az étlapot, míg végül megtaláltuk. Előételünk Kiosk-trilógia. Padlizsánkrém, körözött, sertésrilette, három különböző kenyér. A kenyerek jók, a vinetta kellemesen füstös, zöld físzeres, a kellően krémes körözött remekül hozza a kömény és a tej, túró ízét, a szálas húsú rilette a leggyengébb láncszem, de még így is élvezetes. A trilógia jó választás, hasonlóan a zsályás vargányaleveshez, aminek a közepére apró vargányagomba-darabok, főtt kifliburgonya-szeletkék, angol zeller, sós ízí sziki ballagófí, néhány szem Maldon-só is jutott. Dicséretesen telt, intenzív ízí, selymes leves.
Főételeink a mangalicasonkában sült harcsa polentával és meleg fehérbabsalátával, valamint a klasszikus borjúbécsi burgonyasalátával. A harcsafilé marinálódott, azonban a roston sütés mintha elmaradt volna, mielőtt a sonkába tekerve sütőbe került. A sonka és a hal találkozása Spanyolországban a tenger és a hegyvidék találkozása. Hazai analógiánk a folyó és az alföld randevúja, amit az édesvízi hal és a füstölt szalonna egymásra találása teljesíthetne be. A fogás kimagaslóan legjobb eleme a polenta, bár a spenótos, paradicsomos babot is joggal dicsérhetjük. A hal azonban nem dobogtatta meg a szívünket, bármennyi csíra is volt a tetején. A hagyományos borjúbécsi leginkább attól klasszikus, hogy vélhetőleg borjúból készült, és az egyébként kellemes krumplisaláta levébe madárbegysaláta merült. A nagymamás stílusban ráncos bundájú húsnak vékonyra klopfolásával sok jót biztos nem tettek, mert a kisütött hús a vízvesztéssel a szaftosságát is elveszítette.
A párolt alma pohárban könnyí joghurtkrémmel és ropogós morzsával csatos befőttesüvegben érkezik. Kulturált, jól megkomponált desszert. Semmi extra, de jó. A félgömb alakú, leginkább New York-stílusú narancsos sajttorta bazsalikomos málnafagylalttal az oldalán, obligát mentalevél tiarával a tetején tálalódik. Mellette fagylalt, ahogy az ma divatos, ezúttal ötletes gumicukor talapzaton. Jó desszert ez is, el is fogy.
&Oumlsszegzés: A Kiosk kiváló helyen fekszik. Kedvező ár-érték arányú napi ajánlatát és a heti ajánlatát is érdemes tanulmányozni. Hangulatos, tágas térérzetí ebédhez, nézelődős, kényelmes vacsorához ajánlott, könnyed hangulatú, fejlesztés alatt álló hely. 
Pont: 6/10
A számla végösszege két főre 18 500 Ft volt. 
KIOSK
1052 Budapest, Március 15. tér 4.