Rengeteg ételt dobnak ki a britek

Háztartásonként évi 90 fontnyi (nagyjából 34 ezer forint) ételt dobnak ki érintetlenül a kukába a britek, ez nagyjából az ételük egynegyedét jelenti.

Jellemzően azért, mert hagyták lejárni a csomagoláson jelölt szavatossági időt. Egy kormány szponzorálta akcióprogram (WRAP) részeként készült el az új jelentés, amely szerint az évi 4 millió tonna élelmiszerszemétből 1 millió tonnányi ételt még csak ki sem bontottak soha.
Ha ehhez hozzászámolják a félig elfogyasztott étel és ital maradékát, illetve azt is, amit megfőztek, de végül nem ettek meg, a fejenkénti pazarlás már évi 200 font (76 ezer forint). A bontatlanul kidobott étel fele saláta, zöldség.
Az étel kidobása miatt ráadásul drágább a szemét kezelése, és a jelenség hozzájárul az üvegházhatáshoz is. A program egyszerí módszereket javasol a pazarlás elkerülésére: például meg kell nézni a hítőt, mielőtt az ember vásárolni indul, hogy ne vegyen még egyet olyasmiből, ami már van otthon. A kereskedőket is bevonnák, tőlük azt kérik, fontolják meg, reális méretíek-e az előre csomagolt adagok, és nem lehetne-e jobban visszazárható csomagolást használni.