Velünk élő tudomány

Hogyan míködnek iránytíként a baktériumok? Miként élesíti látásunkat az orvosi lézer? Mi köze a robotoknak a közlekedéstervezéshez? Ezekre és sok más kérdésre választ kaphatnak azok, akik részt vesznek a Magyar Tudomány &Uumlnnepe idei több mint 100 rendezvényből álló eseményfolyamának programjain.

Mindennapjainkat áthatja a tudomány: az új távlatokat nyitó felfedező kutatások eredményei a célzott kutatások révén igazodnak a felmerülő gazdasági és társadalmi igényekhez és válnak a mindennapi életben alkalmazható termékké. A kutatói munka értékét életünk szinte minden percében tapasztalhatjuk. A Magyar Tudományos Akadémia által 10 éve gondozott Magyar Tudomány &Uumlnnepe idén a velünk élő tudományról szól.
A Magyar Tudomány &Uumlnnepének programkalauzában, amely már az Akadémia honlapján is elérhető, az érdeklődők az egyes események időpontjairól, helyszínéről, az előadókról, a programok tartalmáról és résztvevőiről, a tudományos témák összefüggéseiről tájékozódhatnak. mta.hu/tudomanyunnep