Kiderült melyik dal szólt a Titanic süllyedésekor

Már korábban is ismert volt, hogy a legendás hajó süllyedése közben egy mentőcsónakból zene szólt, azonban csak most derült ki, hogy pontosan melyik dal.

A zenét egy malacpersely formájú zenélő doboz szolgáltatta, amelyet a gyerekek megnyugtatására, a vízben fuldoklók hangjainak elnyomására húzott fel állandóan egy nő. A zenélő malac évtizedeken át törötten hevert, ám a múlt héten megjavították és összeillesztették a brit tengerészeti múzeum szakemberei, ekkor derült ki, hogy a dal Charles Borel-Clerc és Louis Gallini míve, a La Sorella, amely 1905-ben íródott.
A muzsikáló malac egy bizonyos Edith Rosenbaumé volt, aki túlélte a katasztrófát. Az amerikai nő 32 éves volt a Titanic tragédiájakor, foglalkozását tekintve divatszakértő újságíró. A fából és papírmaséból készült, de valódi disznóbőrrel borított malacot anyjától kapta kabalaként azt követően, hogy túlélt egy autóbalesetet, amelyben meghalt a vőlegénye. A zenedoboz 2003-ban került a brit múzeumba Walter Lord és William MacQuitty gyíjteményéből.
A Titanic 1912. április 14-én éjjel ütközött jéghegynek és másnapra elsüllyedt, a tragédiában mintegy másfélezer ember veszett a jeges vízbe.