Repülési káoszt okoz a Popocatépetl

Törölték a Mexikóvárosba tartó, vagy onnan induló járataikat az amerikai légitársaságok, mivel a vulkánból kiáramló hamu veszélyes lehet a repülőgépekre.

Bár a repülőtéri hatóságok ragaszkodtak hozzá, hogy nincs veszély, és a hamu nem károsítja a gépek berendezéseit, a Delta és a United Airlines is azok között a cégek között volt, amely törölte számos járatát, így több száz utas rekedt a repülőtéren.
A Mexikóvárostól mintegy 60 kilométerrel délkeletre fekvő Popocatépetl vulkán egész évben morajlik, de a múlthét elején hamut, gőzt és izzó kődarabokat kezdett okádni magából. A vulkán, amely 5452 m (17900 láb) magas, május óta fokozott aktivitást mutat, és a riasztási szint már csak egy fokkal alacsonyabb annál, amikor már evakuálásra van szükség. 2000 decemberében egy erőteljesebb kitörés miatt 50 ezer embert telepítettek ki a vulkán környékéről. Az utóbbi hetekben a tízhányót a hatóságok folyamatosan figyelik.
A vulkán körül élőknek azt tanácsolják, hogy tegyenek óvintézkedéseket, használjanak maszkot, biztosítsák a vízellátást és tartózkodjanak bent.