Hajlékony mobilt fejleszt a Samsung

Fél éven belül piacra dobhatja a koreai gyártó a hajlítható kijelzővel szerelt készülékeit, amivel a tablet- és mobilpiac vezető szerepéért vívott harcban kíván sikeres lenni.

A cég speciális míanyagot használ üveg helyett, ami jóval tartósabbá, törhetetlenebbé és könnyebbé teszi a készülékeket. A Samsung Display a fejlesztés utolsó szakaszában jár, a tervek szerint 2013. első felében jelennének meg a hajlékony kijelzős mobilok. Arról egyelőre nincs hír, hogy kiskereskedelmi forgalomban is kaphatók lesznek-e ilyen készülékek.
A Samsung Display tavaly mutatott be egy videót, melyen már látható az új technológia, akkor azonban AMOLED technológiát használtak a mostani OLED helyett. Hajlékony OLED kijelzőket már évek óta fejlesztenek különböző cégek, például a japán Sony és a dél-koreai LG is bemutatott ilyen prototípusokat. Ugyanakkor a gyártók még nem használták fel ezeket készülékekbe, mert nem tudták megoldani a tömegtermelést. A Samsungnak most jó esélyei vannak erre, így ők lehetnek az elsők a piacon ezzel a technológiával.