A világ legnagyobb krokodilja képes volt egészben lenyelni egy embert

A több mint 2 millió évvel ezelőtt Kelet-Afrika vizeiben élt állat hossza meghaladhatta a 8 métert. &Oumlsszehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy a nílusi krokodil átlagos hossza 4-6 méter.

Christopher Brochu, az Iowai Egyetem tudósa az új állatfaj maradványaira a Kenyai Nemzeti Múzeum őskori fosszíliái között bukkant rá. A maláriában elhunyt híres krokodil-szakértő, John Thorbjarnarson után Crocodylus thorbjarnarsoni-nak elkeresztelt hüllő eredetileg olyan területeken élt, ahol elődeink is sírín megfordultak, így minden lehetőség adott volt ahhoz, hogy az állatok megtámadják az embereket.
„Nincs olyan emberi csontmaradványunk az adott korszakból, amelyen bizonyíthatóan krokodilharapás nyomokat találtunk volna, de az állatok sokkal nagyobbak voltak, mint napjaink krokodiljai, mi pedig sokkal kisebbek, így könnyen elképzelhető, hogy az embereket egészben lenyelték a hüllők” – monda Christopher Brochu.
Tudósok szerint a Crocodylus thorbjarnarsoni és napjaink nílusi krokodiljai között nincsen közvetlen leszármazási kapcsolat, hiszen az utóbbi állatfaj az őskori hatalmas lények kihalása után jelent csak meg Földünkön.
Nem ez az első alkalom, hogy Brochu jelentős felfedezést tett a Kelet-Afrika területén talált őskori leletek segítségével. 2010-ben publikálta írását az emberevő szarvas krokodilokról, amelyek Tanzániában a Serengeti-síkság környékén éltek.