Közeleg a Föld órája

Még mindig keresik a jelentkezőket a nemzetközi természetvédelmi versenyre.A Természetvédelmi Világalap (WWF) továbbra is keresi a Föld órája magyar fővárosát. A címet az a magyar település viselheti majd, ahonnan a legtöbben  regisztrálnak a www.foldoraja.hu oldalon március 31-ig.
A mozgalom részeként 2011-ben számos nagyváros vállalta tartós környezetkímélő megoldások bevezetését. Sydney – az esemény alapító városa – utcáin és parkjaiban LED-es közvilágításra váltott, a kolumbiai Medellínben az elmúlt három év alatt 337 ezer fát ültettek és parkokat alakítottak a ki folyók vízgyíjtő medencéiben.
Svédország városai néhány évtizeden belül a zéró szén-dioxid-kibocsátás elérését tízték ki célul.
Malmö nyújtotta be a legátfogóbb és leghitelesebb tervet, így eddig ez a város volt a Föld órája svéd fővárosa. A kínai Senjangban 38 ezer hektárnyi terület újra-erdősítését vállalták, Szecsuan tartomány fővárosában, Csengduban pedig 60 ezer darab olcsón, bárki által kölcsönözhető biciklit és ezer kölcsönző központot ígértek, hogy ezzel bírják rá a lakosságot az energiatakarékosabb életmódra.
 A WWF Föld órája a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A szervező WWF arra kéri a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este 20 óra 30-tól egy órára világszerte kapcsolják le a világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az akcióhoz tavaly 5251 város csatlakozott világszerte, Magyarországon 72 település regisztrált. Az akció tavaly új elemmel bővült: ennek lényege, hogy szülessenek fogyasztáscsökkentési, környezetvédelmi fogadalmak az év többi napjára is.