NASA-kiállítás Európában

Elsőként Stockholmban láthatja a közönség az eddigi legnagyobb, több mint 400 darabból álló kiállítást.A novemberig látogatható összeállítás anyaga különböző amerikai magángyíjteményekből származik. A kiállított tárgyak között látható például egy kéttonnás hajtómí, az Apollo 17 kapszuláját fékező ejtőernyő, rakétamásolatok, illetve annak a dokkoló-egységnek a makettje, amely az írhajósokat segítette a Holdra szállásnál.
A kiállítás anyagában az írutazást lehetővé tevő technikai érdekességek mellett az írkutatás történetét és emberi vonatkozásait is bemutatják. &Iacutegy nemcsak az embert írbe juttató eszközök fejlődését, hanem például az asztronauták ellátását is megismerhetik a látogatók. Ann Follin, a stockholmi míszaki múzeum igazgatója szerint a gyerekek többsége elsősorban azt szeretné majd megtudni, hogy mit esznek, hol alszanak, és hogyan mennek ki a mosdóba az írhajósok. Don Bies, a tárlat kurátora szerint azért esett a választás a skandináv országra, mert Európában nem úgy ismerik Svédországot, mint ahol gyakoriak lennének az ilyen témájú kiállítások.
Arról, hogy mely egyéb európai országokba és mikor látogat majd el a NASA-kiállítás, egyelőre nincsenek pontos információk.