Boldogabbá teszi a nőket a technológia

A számítógépekhez, internethez és a kommunikációs eszközökhöz való hozzáférés javítja az emberek, különösen a nők kényelemérzetét – derül ki egy friss brit felmérésből.A Chartered Institute of IT 35 ezer ember bevonásával végzett nemzetközi vizsgálatából kiderül, hogy a technológiának olyan meghatározó ereje van, amely jelentősen javítja az emberek boldogságérzetét.
“&Uacutegy tínik a technológiai fejlődés elsősorban a kevésbé kiegyensúlyozott társadalmakban jobbítja az életérzést” – derül ki a felmérésből. A kevés jövedelemmel és alacsony iskolai végzettséggel rendelkező családok sokkal többet merítenek az információs technológiai fejlesztésekből, mint azok, amelyek több bevétellel és magasabb iskolai háttérrel rendelkeznek.
Különösen a nőkre van kedvező hatással a kommunikációs technológiákhoz és eszközökhöz való hozzáférés, elsősorban azért, mert a nők azok, akik a családi életben és közösségi kapcsolatokban is központi szerepet töltenek be – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).
“Minden, – jelen esetben a számítástechnika – ami a dolgok fölötti személyes ellenőrzés érzését növeli a mindennapi életben, csökkenti a stresszt és a szorongást, illetve épségben tartja a szellemet” – mondta Donna Dawson pszichológus.