A nők jobban bánnak a pénzzel

Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak.A felmérés szerint a nők figyelemmel kísérik költekezésüket és kevésbé hajlamosak adósságba verni magukat kölcsönök vagy hitelkártyák révén. A férfiak ezzel szemben hajlamosak figyelmen kívül hagyni adósságaikat, és megfeledkeznek a számlák rendezéséről – számolt be internetes kiadásában a The Daily Telegraph címí brit napilap (www.telegraph.co.uk).
A Lovemoney.com által háromezer brit nő és férfi részvételével végzett kutatásból kiderült: a férfiak hitelkártyáját átlagosan 2176, a nőkét ellenben csak 1987 font terheli. A férfiak rendszerint különféle kütyükre költik pénzüket, az ehhez szükséges összeget általában hitelből fedezik.
A megkérdezett férfiak negyede ismerte be, hogy gyakran késve fizeti be, vagy teljesen megfeledkezik a hitel törlesztéséről. A nők körében csak 17 százalék követi el ezt a hibát.
"Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket" – mondta a pénzügyi oldal képviselője. "Most azonban úgy tínik, a férfiak is megérik a pénzüket, ha anyagi helyzetükről van szó. A nők viszont megtanulták, hogy kezeljék pénzügyeiket" – tette hozzá a szakember.