Világsiker kapujában: magyar startup került a Google inkubációs programjába

Múlt héten Angliában mutatta be marketing innovációját a Befluence csapata a Google EMEA szakértőinek, melynek eredményeként bekerültek a presztí­zsjelentőségű MIP marketing innovációs programba. Magyar céget korábban eddig még egyszer sem választottak be és a több száz jelentkezőből világszinten is csak 50 céget ért az a megtiszteltetés, hogy a tech óriással dolgozhat együtt.

Története eddigi legnagyobb sikere előtt áll a Befluence névre keresztelt magyar startup. A cég szolgáltatásával azt í­géri, hogy pontosan mérhetővé teszi az influenszer-kampányok hatását, í­gy mind a cég, mind a megbí­zott véleményvezér pontos képet kaphat a munkája értékéről. A startup a Google szakértői csapatának is elnyerte a tetszését és beválasztották az inkubációs programba, ahol a jövő marketing megoldásait fejlesztik.
A Google-nek nem titkolt célja, hogy a programban résztvevő startupokon keresztül új hirdetési lehetőségeket találjon, melyekkel még több felhasználót érhet el. Az influencer marketinghez eddig nem volt túl sok köze az óriásnak, mivel az influencerek a vizuális megjelenésükkel érik el a követőiket, amihez a Facebook és az Instagram megfelelőbb platform.
A magyar startup az influencerek eredményeinek mérésével és a PPC alapú influencer marketinget lehetővé tevő fejlesztéseivel komoly változásokat hoz az influencer világban. Az együttműködés motorja és szakmailag legizgalmasabb része a Google Adwords API-on keresztül megteremteni a hidat a Google és a Befluence, í­gy a Google és az influencer marketingvilág között.
Következő lépésben a Google szakemberei az MIP keretén belül 6 hónapon keresztül heti rendszerességgel coach-olják a Befluence csapatát hirdetési, branding és fejlesztési témákban. Az inkubáció végén a Google-programban résztvevők legjobbjai egy Premier Google Partneri tanúsí­tvánnyal és a világpiac felé való közös nyitással koronázhatják meg a sikeres együttműködést.
“Az MIP-ben való részvétel hatalmas előrelépést jelent a Befluence számára. A Google legjobb szakembereivel dolgozhatunk együtt, hogy egy teljesen új szolgáltatással egészí­tsük ki a piacon egyedülálló, diszruptí­v megoldásunkat. Sokkal gyorsabb növekedést érünk el a közös munka segí­tségével és a startup világban az innováció mellett a gyorsaság az egyik legmeghatározóbb elem” – fogalmazott Balázs András, a Befluence CTO-ja.