Einsteini IQ-val már Mensa-tag a kétéves brit csodagyerek

Albert Einsteinhez hasonlóan legalább 160-as intelligenciahányadosa van a kétéves Oscar Wrigleynek, a legfiatalabb brit kisfiúnak, aki valaha felvételt nyert a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő Mensa klubba.
A solihulli Különleges Tehetségí Gyermekek Információs Központjának szakemberei szerint Oscar Wrigleynek legalább 160-as az intelligenciahányadosa, ezzel egyike a központban megfordult legragyogóbb elméjí gyermekeknek. A Berkshire megyei Reading városában élő kétéves gyerek nemcsak maga mögé utasította a népesség 99,99 százalékát, de még a Stanford-Binet tesztet is "kiakasztotta", mivel az csupán 160-ig képes mérni az emberi intelligenciahányadost – számolt be a Telegraph.co.uk internetes oldal.

"Oscar mostanában állandóan a pingvinek szaporodási szokásairól beszél a feleségemnek" -mondta a 29 éves apa, a számítógépes szakemberként dolgozó Joe Wrigley. "&Aacutellandóan kérdéseket tesz fel. Minden szülő szereti azt hinni, hogy a gyermeke különleges, de mi tudtuk, hogy Oscar esetében tényleg valami egészen elképesztő dologról van szó. Izgatottan várom már azt a napot, mikor egyszer csak felém fordul és azt mondja nekem, hogy idióta vagyok" – tette hozzá.

"Mindenkit lenyígöz. Már 12 hetes korától fogva tudjuk, hogy hihetetlenül okos. Szokatlanul éber gyerek volt. A szókincse egyszeríen elképesztő. Képes összetett mondatokat alkotni" – mesélte fiáról a Daily Mail címí napilapnak a 26 éves Hannah Wrigley. Az Oscar intelligenciahányadosát megvizsgáló Peter Congdon elmondása szerint, a "kisfiú felsőbbrendí intelligenciával rendelkezik".

John Stevenage-nek, a Mensa elnökének megerősítése szerint Oscart kétévesen, öt hónaposan és 11 naposan vették fel a klubba. "Oscarban hatalmas lehetőségek rejlenek. Ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázása pedig a szüleinek jelent kihívást, mi pedig örülünk neki, hogy a Mensa hálózatához fordultak támogatásért" – mondta. Az eddigi legfiatalabb brit gyermek, aki felvételt nyert a különleges intelligenciájúak klubjába, az észak londoni Edmonton városából származó Elise Tan Roberts volt, aki két éves, négy hónapos és 14 napos korában 156-os IQ-kvócienssel került be a Mensába.