FRICSKA GASTROPUB

A Fészek Művészklubbal szemben, a Nagykörúthoz közel, egy Dob utcai, üde hangulatú pincehelyiségben, Bajor Imre jobb sorsra érdemes éttermének helyén nyílt meg napjaink egyik legígéretesebb budapesti bisztrója, a Fricska.

A műintézményt hárman „csinálják", két tehetséges, ifjú séf, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, és a középkorú Csongrádi Csaba, akinek nem szokványos udvariasságáról és pincérkedéséről zajos éttermi asztalok mellett egyszer még hosszan mesélnek. Felszolgál, bort választ, tölt a vendégnek, mindeközben üzletvezető is. Giczi Andor és Nagy Szabolcs tehetségét a harminc év alattiaknak adományozható, „Az év Ifjú Séftehetsége" díjjal a Dining Guide ismerte el a közelmúltban. A Fricska stílusa alapvetően egyszerű. Mint Giczi Andor séf mondja: „Sz...

A teljes cikk az IPM 2015/5 számában olvasható, vagy regisztráció és online előfizetés után letölthető a weboldalunkról PDF formátumban.


Hozzászólások