A thaiföldi magyar maffia

A magyar maffia Pattayáról Koh Samui szigetére költözött. Ezt a mondatot egy thai rendőri vezetőtől hallottam, akit régóta ismerek. Legjobb ázsiai barátom ugyanis a thai elit tagja, a Pattaya turizmusának fejlesztéséért felelős alapítvány elnöke. Segítségével számos helyi vezetővel kapcsolatba kerültem. Egyikőjük személyesen is ismerte azokat a magyarokat, akiket csak így jellemzett: a magyar maffia.

Mielőtt elmesélem ennek történetét, szögezzük le: Thaiföldön sok magyar él, és túlnyomó többségük rendes, tehetséges vállalkozó. Megcsömörlöttek a hazai körülményektől, és itt próbálnak szerencsét. Van, aki ültetvényeken gazdálkodik, más az idegenforgalomban dolgozik. Vannak magyar ingatlanberuházók, ilyenek is, olyanok is. De nem igaz az, hogy csak a bűnözők menekülnek Thaiföldre. Manapság már ki is adják a helyi hatóságok azokat, akiket nagyon keresnek az európai rendőri szervek. Vannak persze olyanok, akik kis stiklik miatt itt keresnek menedéket. ...

A teljes cikk az IPM 2015/4 számában olvasható, vagy regisztráció és online előfizetés után letölthető a weboldalunkról PDF formátumban.


Hozzászólások