Megkezdődött a lovagi torna: Tíz projekt az első országos blokklánc verseny elődöntőjén

Több mint harminc pályázat érkezett Magyarország első blokklánc versenyére, a Block Knights Contest-re, melyek közül tíz csapat jutott az elődöntőbe a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A projekteket élőben mutatják be Puzsér Róbert és Szirmai Gergely közreműködésével április 27-én Budapesten, az Akvárium Klubban. 


Első alkalommal rendeznek blokklánc versenyt Magyarországon, melyre a megadott határidőre több mint harminc pályázat érkezett. A versenyzők a blockchain technológiára épülő megoldásaikat maximum három perces videó keretében mutatták be, melyek közül a szakértő zsűri kilenc, a közönség pedig egy csapatot juttatott tovább az elődöntőbe.

A Block Knights Contest első élő megmérettetése április 27-én lesz a budapesti Akvárium Klubban, ahol egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely és Puzsér Róbert tolmácsolásában. Az elődöntőn a legfontosabb piaci szereplők, egyetemek és szakemberek lesznek jelen, köztük a nemzetközi színtéren sikeresen szereplő, magyar kötődésű FarmaTrust vezérigazgatója. 

"Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. Éppen ezért az esemény célja, hogy ösztönözzük a magyar szerepvállalást, bátorítsuk a vállalkozásokat a technológia használatára és további fejlesztésére, a szakmai párbeszéd elindítására. Hiszünk benne, hogy egy olyan közösséget tudunk kialakítani, melynek tagjai egymást támogatva és inspirálva képesek felhelyezni hazánkat a nemzetközi blokchain térképre" - fogalmazott Czeglédi Tamás, a Blockchaineum alapító tagja.

Az esemény zárásaként kihirdetik az elődöntő végeredményét is. A legjobb három csapat tovább jut a döntőbe, mely a Blockchaineum 2.0 konferencia keretein belül zajlik május 23-án.  A fődíj több mint egy millió forint összértékű blockchain csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.  

Részletek: www.blockknights.huHozzászólások