LÉGY TE MAGYARORSZÁG ELSŐ BLOKKLÁNC LOVAGJA! - ELSŐ ORSZÁGOS BLOKKLÁNC VERSENY

A Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével, megrendezi Magyarország első blokkláncversenyét. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. Döntő 2018. május 23-án a Blockchaineum 2.0 konferencián.


A dokumentum letölthető innen.


„A kriptovaluták világán kívül, széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak" - hangsúlyozta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A versenyre jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázataikat - edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő kategóriában. A háromtagú szakmai zsűri rangsorol, továbbá egy csapat közönségszavazással bekerülhet a legjobbak közé a döntőbe.  A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában. Az első országos blokklánc verseny döntőjére 2018. május 23-án kerül sor a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten, az Akvárium klubban. A fődíj és díjak értékes nyeremények.

A versenyre személyesen is lehet jelentkezni a „Mi van a Bitcoin mögött?" elnevezésű tematikus eseményen 2018. február 6-án, amelyen Czakó Borbála, a Hungarian Business Leader Forum elnöke, Pataricza András a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi tanára, Anh Trinh Tuan a Corvinus Fintech Center vezetője, valamint Mérő László matematikus és Bod Péter Ákos közgazdász megosztják gondolataikat a blokkláncról, a Bitcoinról és a jövő informatikai megoldásairól.

„Adj hatalmat a többségnek, elnyomják a keveseket. Adj hatalmat a keveseknek, elnyomják a többséget"- ezt Alexander Hamilton, az Egyesült Államok első pénzügyminisztere mondta még a 18. században. A blokklánc technológia képes újradefiniálni az intézményi struktúrákat és bizalmi viszonyokat egy jobb világért, amelyben a fent említett ideál megvalósulhasson, és amelyben az átlagos emberek hangjai jobban hallhatók" - véli Trinh Anh Tuan társszervező, a Corvinus Fintech Center vezetője.


További részletek a www.blockknights.hu weboldalon.


Hozzászólások