Egyedi szemüvegek a 3D nyomtatóból

A modern ember több mint ezer éve törekszik megtalálni a látáshibák hibátlan korrekcióját. A japán szemüveglencse gyártó, a HOYA most a 3D technológia segítségével tökéletesíti az egyénre szabott szemüvegek gyártását.

Nemzetközi statisztikák szerint ma már minden második ember látáskorrekcióra szorul, és a prognózisok további növekedést mutatnak. A HOYA, mely a szemüveglencse gyártás globális piacának kulcsszereplője a 3D technológia nyújtotta fejlesztési lehetőségeket kihasználva, idén nyártól több európai országban, beleértve Magyarországot is, elérhetővé teszi a YUNIKU márkanévre keresztelt integrált rendszerét. A nemzetközi szabadalommal védett innováció lehetővé teszi az egyénre szabott szemüvegkeretek gyártását, a háromdimenziós arcszkennelés és 3D nyomtatási technológia együttes alkalmazásával. Szakértők szerint ez az újítás akár iparági forradalmat is hozhat a globális szemüvegkeretek - dinamikusan növekvő - gyártói piacán.
A hagyományos lencsék és keretek csak egy bizonyos fokig személyre szabhatóak, hiszen a keret és annak illeszkedése adott, és a lencséknek ehhez kell igazodniuk, úgy, hogy a lehető legjobb - azonban nem minden esetben ideális - látásélményt nyújtsák. Ezzel szemben a Yuniku egy forradalmi, látás-centrikus megközelítést alkalmaz. A 3D-s tervezés és nyomtatás lehetővé teszi, hogy a vásárló vizuális, kényelmi és esztétikai igényeinek megfelelően, tökéletesen személyre szabható szemüveg készülhessen. Az innovatív megoldásnak köszönhetően minden egyes emberi arc geometriájához, formájához tökéletesen igazodó egyedi szemüvegkeret készíthető, amelybe a precíziós pontosságáról és prémium minőségéről ismert HOYA lencsék tökéletesen illeszthetők.
A szakértők szerint 5-10 év múlva már teljesen háttérbe szorulhatnak a tömeggyártott keretek, hiszen csak a személyre szabott termékek nyújthatnak tökéletes látást és megjelenést.


Hozzászólások