A szakértő úr lefagyott

Igazi újságírói rémálom az, amikor egy szituáció egyszerre tragikus és komikus, mert ezeken nem illik nevetni, de még megírni sem ildomos. A tőzsdei cégek közgyűlésein sok ilyet átélhettem. De igazi rémálom az is, ha egy éppen előadást tartó partnerünknek egyszer csak elmegy a kedve az egésztől, vagy ha a technika hagy cserben minket.

Morbid történet részese voltam egyszer a magyar tőkepiac hőskorában, Tiszavasváriban, az Alkaloida gyógyszercég közgyűlésén. A Magyar Állam (akkor még ÁPV) képviselője azzal a mandátummal érkezett a tulajdonosi fórumra, hogy ő semmiben sem támogathatja az igazgatóság előterjesztéseit. Felállt a cég vezérigazgatója és elmondta, hogy a felügyelő bizottság egyik tagja, Bodnár Ferenc, a munkavállalók képviselője sajnálatos módon elhalálozott. Az Alkaloida alapszabálya szerint a közgyűlésnek még a haláleseteknél is el kell fogadnia azt, hogy az adot...

A teljes cikk az IPM 2015/10 számában olvasható, vagy regisztráció és online előfizetés után letölthető a weboldalunkról PDF formátumban.


Hozzászólások