Alrovat - Hírek

MOBILALKALMAZÁS IS KÉSZÜLHET AZ INTELLIGENS RENDSZEREK ÉS KRITIKUS INFRASTRUKTÚRÁK RUGALMASSÁGÁRÓL

Már az Európai Űrhivatal is érdeklődik a magyar kutatók bevonásával          
megvalósuló nemzetközi projekt iránt

GYAKORLAT A LISZT FERENC NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉREN

Valós helyszínű terminálürítési helyzetgyakorlatot rendeztek a rendőrség vezetésével.

Budapesten épül a jövő: Blockchaineum 2.0 – a blokklánc csúcstalálkozó

Magyarország első, teltházas blokklánc tematikára épülő szakmai platformjának tavalyi sikere életre hívta az idei tavasz kiemelkedő eseményét, a Blockchaineum 2.0 konferenciát. Közép-Európa egyik legnagyobb blockchain eseménye teljes körű nemzetközi kitekintést ad a blokklánc technológia jelenéről és jövőjéről - négy teremben mintegy 50 előadás és workshop, 14 ország szakértője, valamint egy blokklánc verseny is várja a résztvevőket május 23-án, az Akvárium Klubban.


KÉTNAPOS NEMZETKÖZI KONFERENCIA SPORTGAZDASÁGI FÓKUSSZAL

A Testnevelési Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház másodízben megrendezi a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. A kétnapos esemény keretében sportágazati vezetők, tudományos, gazdasági és külpiaci szakértők vitatják meg az iparág aktualitásait, az elmúlt időszak legfőbb sporttudományokhoz köthető kutatási eredményeit, illetve az ágazat jövőbeni irányvonalait.  A konferencia kísérőrendezvényeként sport tematikájú fotópályázat, valamint elméleti és gyakorlati elemekre épülő edzőtovábbképzés is megvalósul az FC Barcelona képzési kultúrájáért, módszereiért felelős szakmai igazgatójának részvételével.


BAY ZOLTÁN EMLÉKKIÁLLÍTÁS NYÍLT A CSOPÁBAN

Bay Zoltán kutatóprofesszor kiemelkedő munkássága előtt tisztelegve, illetve a róla elnevezett kutatóközpont megalapításának negyedévszázados fennállására tekintettel, a 2018-as évben ünnepi eseménysorozat vette kezdetét. A jubileumi évforduló keretében megnyílt Bay Zoltán kutatóprofesszor emlékkiállítása a Csodák Palotája Tudósok Csarnokában. Az emlékkiállítás látogatói az elkövetkezendő egy évben megismerhetik a magyar és nemzetközi tudománytörténet meghatározó alakjának legjelentősebb találmányait, a nevéhez fűződő Hold-radar kísérletet, illetve kipróbálhatják a BayBoy-ra keresztelt hazai fejlesztésű robot képességeit is. 

Megkezdődött a lovagi torna: Tíz projekt az első országos blokklánc verseny elődöntőjén

Több mint harminc pályázat érkezett Magyarország első blokklánc versenyére, a Block Knights Contest-re, melyek közül tíz csapat jutott az elődöntőbe a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A projekteket élőben mutatják be Puzsér Róbert és Szirmai Gergely közreműködésével április 27-én Budapesten, az Akvárium Klubban. 


Elektronikai és informatikai kutatóintézet alakult a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem új kutatóintézetet alapított, amelynek célja a piaci igényeket kiszolgáló dedikált elektronikai és informatikai kutatások és innovatív megoldások kifejlesztése - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.

Napelemes rendszereket telepítettek a Budapesti Gazdasági Egyetem épületeire

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) az Európai Unió Kohéziós Alapja és a Magyar Állam társfinanszírozásában mintegy 122 millió forint támogatás felhasználásával öt épületére napelemes energiatermelő rendszert telepített. A budapesti XI. és XVI. kerületi kollégium, a zuglói kampusz két épületén, valamint a zalaegerszegi karon a KEHOP európai uniós projekt keretében megvalósult beruházás hozzájárul a tudatos szemléletformáláshoz, valamint a környezet védelme mellett jelentős költségmegtakarítást is eredményez.


MÁR LEHET JELENTKEZNI AZ ELSŐ MAGYAR BLOKKLÁNC VERSENYRE

Hivatalosan is elindult a jelentkezés az első magyar blokklánc versenyre. A Blockchaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével megvalósuló Block Knights Contest 2018-ra március 18-ig várják a csapatok jelentkezését. A nevezés minden csapatnak ingyenes, a teljes Kárpát-medencéből várják a projekteket. A döntőre 2018. május 23-án kerül sor Budapesten, az Akvárium Klubban.

Felsőoktatás a vállalkozásfejlesztésben

Lehet vállalkozást tanulni az iskolában? Egyre inkább! A felsőoktatásnak komoly szerep juthat a vállalkozói hajlandóság növelésében és a működő kisvállalkozások támogatásában, akár tudásátadásról, akár a gondolkodásmódváltás elősegítéséről van szó.


LÉGY TE MAGYARORSZÁG ELSŐ BLOKKLÁNC LOVAGJA! - ELSŐ ORSZÁGOS BLOKKLÁNC VERSENY

A Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével, megrendezi Magyarország első blokkláncversenyét. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. Döntő 2018. május 23-án a Blockchaineum 2.0 konferencián.


Megjelent az IPM januári száma!


Interpress Magazin ‒ A gondolkodó ember lapja

Meghirdették a “Magyarország étele 2018” és a 2018-as „OKÉS” országos közétkeztetési szakácsversenyt

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel meghirdeti a „Magyarország étele 2018" elnevezésű szakácsversenyt. Egyúttal 2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg az „OKÉS" Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az ÉTREND és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében. Mindkét országos megmérettetés célja a hazai gasztrokultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.


A Bay Zoltán Kutatóközpont a KETGATE projektben

A Bay Zoltán Kutatóközpont és közép-európai partnerei elérhetővé teszik kutatói infrastruktúrájukat, innovációs szolgáltatásaikat a hazai kis- és középvállalkozások számára a KETGATE projekt keretében. A KETGATE forrásainak hatékony felhasználásával így szintet léphetnek az innovátor KKV-k termékfejlesztései. Az együttműködési igények felmérésére 2017. november 27-én Budapesten egy nyitott rendezvényt szerveznek, amelyre minél több KKV-t és innovációmenedzsment szervezetet várnak a projektgazdák. 

Láncold magadhoz a virtuális világ összes pénzét: BLOCKCHAINEUM – Konferencia, amelyre a jövődet építheted

A MENSA HungarIQa négy tagja Magyarországon elsőként szervez Blockchain konferenciát, 2017. november 22-én, Budapesten, az Akvárium Klubban. A főszervezők ígérete szerint a kizárólag blokklánc témakörre épülő interaktív esemény keretében a résztvevők megismerhetik, megérthetik és megtanulhatják az alapjait a világban már javában hódító blockchain technológiának.


IKT EXPORTAKADÉMIA - ÚJ KÉPZÉS ÉS ONLINE OKTATÁSI RENDSZER A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOK SIKEREIÉRT

A Magyar Nemzeti Kereskedőház infokommunikációra fókuszáló képzést szervez IKT Exportakadémia elnevezéssel.

Megalakult a Budapesti Gazdasági Egyetem fenntarthatósági tanácsa

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szeptember 11-én megalakította 7 főből álló Fenntarthatósági Tanácsát, egyúttal megválasztotta társelnökeit Pogány Éda Glória és Dr. Radácsi László személyében. A szakértői kör életre hívásával az Egyetem támogatást kap fenntarthatósági stratégiájának gyakorlati megvalósításához.


A világ legjobb egyetemi sportvilágbajnoksága Miskolc városában, a Miskolci Egyetem társszervezésében valósult meg

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2017. augusztusában ünnepélyes keretek közt kihirdette a tavalyi év legjobb szervezésű egyetemi sportvilágbajnokságért járó díjat, amelyet az idei évben Miskolc Városának és a Miskolci Egyetemnek ítéltek oda a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság rendezéséért . A nemzetközi elismerést Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja vette át Tajpejben.

Hogyan védik a skandinávok a környezetet?

Amikor Skandináviáról és a környezetvédelemről beszélünk fontos tudnunk hogy az ott élő emberek rendkívül figyelnek a környezetvédelemre és előre gondolkodnak, hogy mik azok a fontos lépések amikkel megelőzhetik a környezet szennyezést. Dánia például vezető szerepet tölt be a szélenergia-felhasználásban és a közlekedési infrastruktúrájuk is kiváló.

Egyedi szemüvegek a 3D nyomtatóból

A modern ember több mint ezer éve törekszik megtalálni a látáshibák hibátlan korrekcióját. A japán szemüveglencse gyártó, a HOYA most a 3D technológia segítségével tökéletesíti az egyénre szabott szemüvegek gyártását.

Korábbi cikkeink